• 26 listopada 2022

Zupa jest jednym z pokarmów, które są wymieniane jako wspaniałe dla utraty wagi. Jest to bardziej korzystne niż picie szklanki wody z posiłkiem, inna wskazówka diety, która jest często rozdawana.

Badania wykazały, że zupa przed posiłkiem jest sycąca i pomaga jeść mniej i wziąć w mniej kalorii, co jest świetne dla utraty wagi. Zupa na kolację jest również dobry pomysł, ponieważ płyny są już rozbite, co oznacza, że twoje ciało musi zrobić mniej pracy, jeśli chodzi o trawienie.

Utrata wagi może być wyzwaniem, ponieważ diety często wymagają gotowania skomplikowanych posiłków. Zupa jest łatwa do wykonania w dużych partiach z wyprzedzeniem, dzięki czemu nie trzeba spędzać długich godzin w kuchni. Oprócz obiadu lub kolacji, możesz nawet zaserwować sobie miskę na podwieczorek.

Ale brać tam są w ten sposób wiele rozmaitość wybierać od - cienki consommés śmietankowi kreacje - ja może być wymagający ustalać co najlepszy polewka dla ciężar strata jest.

Polecam mój Weight Loss Magic Soup ponieważ warzywa jak kapusta, seler, grzyby i cukinia wszystkie zapewniają efekt ujemnej kalorii, co oznacza, że spalasz więcej kalorii trawiąc i metabolizując te pokarmy niż same pokarmy zawierają.

Magiczna zupa odchudzająca

Składniki

3 filiżanki bulionu warzywnego (przepis poniżej)

1 filiżanka pomidorów pokrojonych w kostkę

1 mała cebula

2 ząbki mielonego czosnku

1 opakowanie pieczarek pokrojonych w plasterki

3 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki

1 cukinia, pokrojona w kostkę

1/2 szklanki świeżej zielonej fasolki

2 filiżanki poszatkowanej kapusty

2 łyżki octu cytrynowego/jabłkowego

Sól i pieprz do smaku

Metoda

  1. Weź 2 szklanki bulionu z poprzedniego przepisu. Gotuj na średnim ogniu, dodaj dużą cebulę, marchew, grzyby i czosnek. Po 5 minutach dodaj pół kapusty, zieloną fasolkę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną cukinię, 1 łyżkę octu i sól. Kiedy woda zacznie się gotować, zmniejszyć ogień i przykryć na 15 minut.

Przygotuj go w dużych ilościach, ostudź i przechowuj w zamrażarce przez 4-5 dni.

Podstawowy bulion (aby zrobić 4 filiżanki bulionu warzywnego)

Składniki

2 duże cebule

2 średnie marchewki

3 łodygi selera

1 cała główka czosnku

1 filiżanka posiekanej lauki/1 filiżanka posiekanej dyni

10 ziaren pieprzu (kali mirch)

25 gm imbiru

2 liście laurowe (tej patta)

Metoda

Zagotuj 8-10 szklanek wody w dużym garnku i podgrzej ją na wysokiej temperaturze. Dodaj łyżkę soli, kminek i czarny pieprz. Przykryć pokrywką. Kiedy bulion zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Kiedy bulion jest gotowy, przelej go na durszlak, ostudź i włóż do lodówki. Możesz użyć tego bulionu w każdej zupie lub podczas przygotowywania warzyw.

Heena jest dietetykiem z Healthifyme.com

Aby uzyskać więcej wskazówek na temat najlepszych wyborów diety dla planu odchudzania, zarejestruj się już dziś i porozmawiaj z naszymi ekspertami ds. żywienia.

Top