• 26 listopada 2022

Lato jest tutaj, a to oznacza gotowanie i jedzenie na świeżym powietrzu. Jeśli tłum jest wystarczająco zarządzany, możesz chcieć zaplanować i gotować na własną imprezę. Kiedy tłum jest zbyt duży, aby to zrobić, wynajęcie firmy cateringowej jest logicznym następnym ruchem. Tak czy inaczej, istnieje mnóstwo błędów, które łatwo popełnić. Oto trzy z najczęstszych letnich błędów gastronomicznych - zrób wszystko, aby ich nie powtarzać!

1. Ogromne niedoszacowanie (lub przeszacowanie) wielkości tłumu

Jako organizator imprezy lub przyjęcia, wielkość tłumu jest jedną z najtrudniejszych rzeczy do określenia, a proces RSVP jest tak ważny właśnie z tego powodu. Ale nawet to nie zawsze skutkuje przewidywalnym tłumem. W zależności od procesu RSVP (jeśli go masz), łatwo mogą pojawić się sytuacje, w których tłum jest mniejszy lub większy niż się spodziewałeś. Jeśli tłum będzie mniejszy, stracisz pieniądze zamawiając o wiele za dużo jedzenia, ale przynajmniej nie będziesz musiał się martwić, że go zabraknie. Tłum, który przekracza planowaną wielkość nie powinien być problemem dla wysoce profesjonalnej firmy cateringowej, w pewnych granicach. Profesjonalne firmy cateringowe zawsze mają plany awaryjne, ale zdarzają się przypadki, kiedy zamówiona ilość jedzenia po prostu nie wystarcza dla tłumu. W takim przypadku musiały zostać popełnione błędy podczas planowania lub procesu RSVP.

2. Niedopasowanie pozycji w menu

Wiedza o tym, jak zaprojektować menu nie jest nauką rakietową - ale nie jest to też coś, w czym każdy jest szczególnie dobry. Profesjonalne firmy cateringowe powinny być zawsze w kategorii utalentowanych projektantów menu. Jest to w końcu duża część ich pracy: pomaganie ludziom w planowaniu ważnych wydarzeń poprzez dokonywanie świadomych i udanych wyborów menu. Jednak z różnych powodów menu oferowane na wielu imprezach cateringowych jest nieinspirowane, a nawet wyraźnie niedopasowane. Posiadanie czegoś dla każdego jest dobrą polityką, ale menu powinno nadal czuć się jak spójna całość, a akcenty sezonowe są zawsze świetne - zwłaszcza na letnim pikniku.

3. Zatrudnianie nieprofesjonalnej firmy cateringowej

Kiedy firma licencjonowana i ubezpieczona do świadczenia usług cateringowych w New Jersey, lub w jakimkolwiek innym stanie, można by założyć, że wszystkie te usługi byłyby wysoce profesjonalne. Wiele z nich jest; ale jest mnóstwo firm cateringowych, które generują zbyt wiele skarg, aby można je było uznać za renomowane lub profesjonalne. Ludzie często zaniedbują proces starannego wyboru firmy cateringowej i czytania informacji, które są dostępne o ich przeszłej pracy. Rezultatem jest często to, że ludzie kończą przyczyniając się do ich własnej miernej lub negatywnej recenzji. Catered wydarzenia są ważne, a ludzie umieścić wiele myśli i opieki do nich. Zatrudnianie nieprofesjonalnej firmy cateringowej nie sprawi, że wydarzenie będzie lepsze.

Inny rodzaj cateringu

Nie wszystkie firmy cateringowe są takie same, ale niektóre są bardzo podobne. Niektóre nigdy nie sięgają poza pewien poziom usług i jakości, a kończą pozostawiając więcej klientów wzruszających ramionami niż uśmiechniętych. Są jednak firmy cateringowe, które chcą nie tylko Twojego biznesu, ale także Twojej pozytywnej recenzji. Są to ci, którzy będą pracować najciężej, aby zbudować swoją reputację poprzez dostarczanie, gdzie liczy się na letniej imprezie.

Top